A fi autentic intr-o lume plina de sabloane

Autenticitatea in orice interactiune fara teama de a fi judecat, criticat sau pus la zid in functie de sabloanele sociale inca este, de multe ori, o provocare a zilelor noastre asa cum era in secolul trecut. A fi tu insuti, gestionand o comunicare eficienta cu tine si cu ceilalti ar putea duce la o viata implinita.

Autenticitatea implica asumarea vulnerabilitatilor si imperfectiunilor si curajul de a ne dezvalui celorlalti cat si cultivarea compasiunii fata de noi insine si alti oameni.

De ce lipseste autenticitatea de multe ori din viata oamenilor? Din pacate teama de a fi respins si tentatia de a fi ca ceilalti pentru a primi atentie si acceptare inhiba unicitatea cu care am fost inzestrati.

Cum construim autenticitatea? Conturand zi de zi, prin munca interioara, unicitatea unei personalitati bazate pe valori! Comunicand sincer si asertiv cu cei din jur, exprimand puncte de vedere personale chiar daca ceilalti nu sunt de acord.

Autenticitatea creste direct proportional cu autocunoasterea si dezvoltarea inteligentei emotionale. Exprimarea personlitatii, sub toate formele ei, ne face vii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s