Saleuri crocante cu unt

2017-05-22_22.47.04

Ingrediente:

50 gr. unt

1 cana faina alba de grau

1 ceasca faina integrala de secara

1 pliculet praf de copt

7 linguri de lapte

2 galbenusuri (+1 galbenus pentru glazurat)

Se amesteca galbenusurile cu laptele si untul (se lasa in prealabil la temperatura camerei pentru a fi usor de zdrobit) si se adauga faina de secara si treptat faina de grau pana se formeaza o coca precum cea pentru paine, nelipicioasa. Se intinde pe blat pana se obtine o foaie subtire de 3-4 mm si se decupeaza cu formele pentru fursecuri sau cu paharul si se aseaza pe tava, pe hartia de copt. La suprafata se ung cu galbenus pentru o nuanta apetisanta. Se coc la 180 grade C pana se reumenesc usor deasupra, aproximativ 30 de minute.

Saleurile crocante sunt o gustare ideala pentru toti membrii familiei. Bebe (10l+) a fost foarte incantata sa-i rontaie in gingii, fiind perioada eruptiei dentare 😉.

Live smart, eat healthy!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s