Grisine de casa cu seminte de chia

2017-05-30_23.55.27

Ingrediente:

1 cana de faina de secara

1 cana faina de grau

8 linguri de fulgi de ovaz

1 lingura rasa de seminte de chia (sau mac)

2 lingurite de esenta de vanilie

1 lingura de ulei de masline

4 capsune (optional)

1 ou

Se fierb fulgii de ovaz (se lasa 10 min. la hidratat in prealabil) cu esenta de vanilie si cateva capsune maruntite (optional, pentru aroma) pana s-a format o budinca, amestecand treptat. Am adaugat peste budinca aromata cateva seminte de chia hidratate, uleiul de masline, apoi treptat faina de grau si secara pana s-a format un aluat nelipicios, modelabil, ca si cel pentru paine. Dupa framantare, am rupt bucatele si le-am modelat in palme sub forma de grisine, apoi le-am asezat in tava pe foaie de copt. Peste galbenusul de ou se adauga seminte de chia hidratate si compozitia rezultata se va folosi pentru ungerea grisinelor pe toate partile.

Se introduc la cuptor la 180 grade C pana se rumenesc si devin usor crocante la coaja ( asemeni painii coapte) – aprox. 45 de min.

Grisinele sunt ideale pentru bebelusi in perioada eruptiei dentare si inlocuiesc de minune produsele din comert pline de sare si amelioratori.😉

Live smart, eat healthy!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s